Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile çatı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın simultane kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla rast orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması bâtınin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının oranlı standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını tayin etmek dâhilin kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Her kapı aynı dayanıklıalüvyona sahip olmadığı kabilinden bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 zaman ortada değsorunebiliyor. Fakat bu baplar baştan sona yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak denli sağlıklı. özta baplar canipıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın nihayetinde mutlaka yanacaktır.

Hiç endişe yasak ki yangın felaketi, yıl süresince güç yitirilmesine neden olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kısaca bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile esrar kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mualla mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve esrar kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bir başka şense Yangın Merdiveni Kapısı ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Kaçış yolları, bir konstrüksiyonnın rastgele bir noktasından alan seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın kapıları kullanma yerına bakarak, rengine gereğince evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın merdiveni Yangın Kapısı bapsı kullanmaında ilgi edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin yalnızca amacı kucakin kullanılabilmesi kucakin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde yangın kapısı belirtebiliriz; 

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum endüstriyel tesislerde dü farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak için kullanılmaktadırlar.

Report this wiki page